Logo

De kooi

Index (klik op onderstaand onderwerp)

Ruimte en benodigdheden, inrichting van de kooi, buiten huisvesten, verkoeling bieden, warmte bieden, leuker inrichten van je buitenkooi, de keuze van de kooi, zelf een kooi maken of ombouwen, reservekooien (wanneer benodigd).


Ruimte en benodigdheden

Fretten leven in vrij grote kooien. Heb je meerdere fretten, huisvest ze dan apart (en zo dat andere fretten hier niet in kunnen) om ieder een eigen territorium en rustplek te gunnen. Een grotere kooi is altijd beter! Je moet een beetje relateren wat betreft het loslopen. Heb je een kleine kooi? Dan zullen je fretten ook veel meer dan gemiddeld moeten loslopen. Laat je je fretten weinig loslopen? Zorg dan voor een grote kooi zodat ze in de kooi ook al kunnen spelen. Fretten hebben dagelijks enkele uren behoefte om hun pootjes te strekken en nieuwe ruimtes en spulletjes te ontdekken.

In een frettenkooi moet altijd het volgende zitten:

  • poepbak (met stofvrije bakvulling)
  • een voerbakje, wanneer de fret dit prettig vindt in een donker voerhokje
  • een drinkflesje of drinkbakje met dagelijks vers water
  • één of meerdere hangmatten
  • doeken op de bodem om in te slapen (bijv. handdoeken)

Zet de kooi altijd op een koele en rustige plaats. Gebruik geen bodembedekker als zaagsel en een stuifvrij grittype. Fretten zijn allergisch voor stof. Fretten hebben binnenshuis alleen een paar doeken nodig om tussen te slapen en eventueel nog wat hangmatjes. Wanneer je je fretten buiten huisvest zijn doeken als nestmateriaal minder handig, aangezien deze snel bevriezen. Lees meer onder buiten huisvesten.

Wat betreft hangmatjes is het belangrijk dat je een goede kwaliteit hebt. Hangmatten van 100% fleece zijn vaak snel weer stuk en zakken snel door. Veel fretten vinden fleece heerlijk als doeken om in te slapen, vooral in de winter. Sommige fretten kauwen echter aan fleece. Met name fretten in de puberteit willen dit nog weleens doen. Wees hier voorzichtig mee! Internetwinkels bieden vele opties. Soms kan een kleine uitbreiding met een extra plateau, trapje en/of hangmatten al voor meer lichaamsbeweging van je fret zorgen.

De ene drinkfles heeft een zwaarder druksysteem dan de ander. Wanneer je een nieuwe type flesje gebruikt of je fret nog maar net hebt let dan altijd goed op of al je fretten water kunnen drinken! Lees onder de inrichting meer over het type voerbakje.

Wanneer je groene aanslag in je drinkflesje hebt, kun je dit gemakkelijk schoonmaken m.b.v. rijst. Vul de fles met 1/6 water en gooi er een aantal rijstkorrels bij in (klein bodempje). Schud goed tot alle aanslag weg is!
De groene aanslag zijn algen. Hoewel ze niet direct kwaad doen, kunnen ze wel voor diarree en uiteindelijk leverfalen zorgen. Bacteriën, zonlicht zorgen voor de vorming, dus hang je flesjes bij voorkeur in een gebied waar de hele dag door schaduw is. Door ziektekiemen in het speeksel van je fretten die aan het flesje drinken groeien ze des te sneller. Dagelijks schoon water, even schudden en de drinktuit schoonmaken voorkomt de vorming van algen.

Koop je voor het eerst je spulletjes en weet je niet zo goed waar je op moet letten? Kijk dan even onder aanschaf.


Inrichting van de kooi

Hierboven staan de benodigdheden al voor een frettenkooi, maar hoe deel je dat nu precies in? Denk vanuit een bunzing / de natuur van de fret:

  • Ergens in de kooi moet een donker plekje zijn om terug te trekken. Als baasje kijk je natuurlijk met liefde urenlang naar een slapend fretje, maar je fret zal grotendeels de behoefte hebben zich lekker in te wikkelen in een donker holletje. Je kan ook voor binnenkooien een nestbox in elkaar zetten met wat hout als je dat leuk vindt, maar er zijn ook vele hangmat modellen die dit voor fretten bieden. Een grote prop handdoek is natuurlijk ook ideaal om lekker in de graven en een nestje van te maken.
  • Zorg er voor dat het voer en het drinken niet te dicht bij de poepbak staan.
  • Dek alle 'loze' ruimtes zoveel mogelijk af met doeken om de complete kooi uit nestruimte te laten bestaan en plaats voldoende bakken. Dit bevordert de zindelijkheid.
  • Fretten hebben meer aan loopruimte dan klimruimte. Zorg dus voor een aantal verdiepingen heeft over de gehele breedte en diepte van de kooi zodat je fret zoveel mogelijk horizontale ruimte heeft. Koop je een kooi die dit niet heeft? Zorg dan zelf voor deze veiligheid. Ook hangmatten kunnen hier en daar dienen als vangnet.
Het kan handig zijn om poepbakken vast te zetten zodat fretten er niet mee kunnen slepen. Voerbakjes worden geheid naar beneden gegooid dus deze moet niet te licht verschuifbaar zijn en niet door trapgaten passen. Wanneer dit laatste wel kan zet hem dan op de bodem van de kooi, of gebruik een bakje dat aan de tralies vastzit / die je kunt ophangen en vastzetten aan de tralies. Buizen moeten altijd goed vastzitten! Je kunt zelf verstevigen met zakkensluiters of hangmathaakjes maar er valt vanalles te verzinnen.

Let op: overmatig sleepgedrag is verveling van een fret. Even een nestje graven of hier en daar wat verschuiven mag, maar pertinent sleep- en sloopgedrag betekent dat je fret niet voldoende losloopt en ontevreden is. Ook kan een grotere kooi hier een goede oplossing voor zijn wanneer dit voor jou niet mogelijk is om te bieden.


Wil je graag hulp bij het inrichten van je kooi of heb je nog vragen? Mail me dan!


Een fret buiten huisvesten

Fretten kunnen binnen en buiten gehouden worden. Zeer belangrijk voor een buitenfret is wel dat je elke dag wel met hem/haar fret bezig bent. Aandacht en afwisseling is hoofdzaak. Doe je dit niet, dan bouw je erg weinig band op met je fret en 'verwilderd' deze in zekere zin.

Fretten die buiten wonen, moeten altijd een nachthok hebben die tochtvrij en droog is! Het nachthok kun je eventueel zelfs isoleren (zorg wel voor een buiten en binnenwand zodat je fretten niet bij het isoleermateriaal kunnen). In het nachthok kun je goed stro gebruiken i.p.v. doeken. Het uitgescheiden lichaamsvocht van de fret zorgt er namelijk voor dat doeken bevriezen, waar stro absorbeert. Gebruik nooit stro uit een pakje maar het liefst van grote balen. Als niet anders kan; schud het eerst goed uit. In het nachthok kan bovenop een laagje stro hooi worden gebruikt als nestmateriaal/warmtebron.
Zorg in de zomer voor voldoende verkoeling en hou in de gaten of het nachthok goed genoeg koel blijft. Wanneer je een nachthok laag bij de grond zet zorg dan dat deze op pootjes staat tegen de tocht en altijd voldoende nestmateriaal biedt.


Voorbeeld: Onder bovenstaande kooi zit een bak van gebruikte betontegels (60 x 40 x 8 cm) op zijn kant ingegraven. Onderin zit een gazen bak van gegalvaniseerd nertsengaas. De randen worden verstevigd van binnenuit. De bak is gevuld met zand (let op: in tuingrond zitten meer geurtjes en het stort minder snel in, dus bovenstaand voorbeeld is niet het beste) en komt 20 cm boven grondniveau uit om vocht weg te laten zakken.

Hou er rekening mee dat een fret een koude winter goed doorkomt mits hij of zij een goede wintervacht heeft kunnen opbouwen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de fret uiterlijk vanaf september buiten zit. Is dit niet het geval of ben je later: hou je fret tot aan de volgende lente dan nog even binnen. Het maakt verder niet uit of je fret jong of oud is.

Pas op met buurtkinderen die hokken open zetten voor de lol. Al menig fret van ervaren fretteneigenaar is komen te ontsnappen door dit soort pesterijen. Heb je geen poort die op slot kan / kunnen buurtbewoners bij jouw frettenhok komen? Zorg dan dat je sloten op het frettenhok hebt.

Zorg dat je een stevig gaas gebruikt (nooit kippengaas en bij voorkeur nertsengaas). Fretten bijten zich gemakkelijk door kippengaas.

Verkoeling bieden

Fretten kunnen veel beter tegen kou dan warmte. Temperaturen boven de 30°C zijn zelfs levensgevaarlijk!

Neem de fret mee naar binnen bij temperaturen boven de 28°C. Veel eigenaren met een buitenkooi hebben een reservekooi ter beschikking op warme dagen, zodat de fretten koel binnen gezet kunnen worden. Of laat hem overdag op een koele plek in huis loslopen als zijnde kooi voor de dag en 's nachts weer in zijn eigen hok.

Zorg als je fret op warme dagen buiten staat voor voldoende schaduw (evt. d.m.v. een parasol) en voldoende vers drinkwater! Op zomerse dagen kun je verkoeling in de kooi bieden met:
  • gebruik geen fleece meer in de kooi, maar katoen (bijv. een kussensloop)
  • natte doeken (in en/of over de kooi)
  • een ventilator naast de kooi
  • koelmat
  • een (bak)steen uit de vriezer
  • frisdrankfles met water vullen, invriezen, handdoek er om en in de kooi leggen als verkoelingselement
  • zogenaamde Ice Pods Ice Pods zijn met name in het (geisoleerd) nachthok ideaal voor het bieden van extra verkoeling. Ze werken als koelelementen namelijk, echter zijn deze door de vloeistof die erin zit en dunnere plastic waardoor ze dit makkelijk kapot kunnen bijten gevaarlijk. Van Ice Pods is het handig er meerdere te hebben per kooi, zodat er minimaal één in de kooi kan en één in de vriezer. Ze blijven tot 4 uur koud. Gebruik als goedkopere oplossing een fles met bevroren water en wikkel deze eventueel in een handdoek.

  • ook ijsblokjes worden als interessant object gezien
  • Walthamijsjes of brokkenpapijsjes maken (zie voeding)
  • airco (voor wie dat kan bekostigen)
Losloopmaatregelen en waterspeeltjes:
  • laat je fret op hele warme dagen rustig slapen en onderneem geen activiteiten, beperk loslooprondes tot de vroege ochtend of laat in de avond.
  • een laagje water om in te pootjebaden (bijv. in een onderbak van een kattenbak, of onderbak van een konijnenkooi)
  • een sproeier
Oververhitting? Kijk hiervoor onder eerste hulp bij fretten. Wees de warmte altijd voor i.p.v. wachten tot de fret slecht reageert, want dan kon het weleens te laat zijn...

Warmte bieden

Zorg er bij strenge vorst voor dat je nachthok perfect in orde is! Bij voorkeur geisoleert, droog en tochtvrij en met goed nestmateriaal (bijvoorbeeld hooi)! Handdoeken worden vochtig en bevriezen bij vorst, dus zijn gevaarlijk in de winter.

Wees altijd voorbereid! Wanneer je plotsklaps merkt dat het niet gaat met de getroffen maatregelen heb je een probleem als je niet goed bent voorbereid. Zorg bij voorkeur dat je een reservekooi beschikbaar hebt voor noodgevallen.

Leuker inrichten van je buitenkooi

Fretten leven laag bij de grond en ze zijn gek op ontdekken. Met buitenkooien heb je talloze leuke opties om je buitenkooi nog leuker en interessanter te maken voor je fretten, maar hou het veilig!

  • Hierboven staat al een goed voorbeeld van het graafbaar maken van je buitenkooi. Het is ook mogelijk om een apart graafdeel aan je kooi te maken (zie linksonder). Heb je een stenen bodem? Een berg zand geeft ook veel plezier. In tuingrond zitten meer geurtjes en het stort minder snel in dan in wit zand.
  • Tunnels vinden fretten altijd fantastich. Je kunt ook een heel buizenstelsel ingraven, maar doe dit niet te diep.
  • Boomstammen maken je frettenkooi nog mooier en ruiken heerlijk. Hou het wederom laag bij de grond!
  • Een ondiep klein vijvertje biedt een vaste plaats voor verkoeling en pootjebaden. Let op dat alle materialen fretproof zijn.
  • Leg in de herfst eens een berg bladeren in je kooi.
  • Verstop het voer van je fretten eens!

De keuze van de kooi

Waar let je op

Bij de aanschaf van je kooi moet je op een aantal zaken letten:

  • Het belangrijkste: biedt de kooi voldoende ruimte voor het aantal fretten? Hoe meer ruimte, des te minder loslooptijd benodigd is.
  • Het op 1 na belangrijkste: is de kooi gemakkelijk schoon te maken/houden? Kleine deurtjes zijn onhandig. Naast jouw armen en overal bij kunnen moet ook de poepbak hier doorheen passen. Dag in dag uit moeten bukken en je in bochten wringen om even een simpel doekje ergens over te kunnen halen gaat je uiteindelijk ook de keel uit hangen. Je moet gemakkelijk in ieder hoekje van de kooi kunnen schoonmaken. Wanneer je gebruik maakt van buizen moeten deze naast stevig vast te zetten ook weer gemakkelijk los te halen zijn om ze goed schoon te houden.
  • Biedt de kooi stevige plateaus? Zo nee: is de kooi makkelijk her in te richten met apart gekochte of gemaakte plateaus? Fretten hebben verdiepingen met veel loopruimte nodig, dus een ruim bodemoppervlak en verdiepingen. Voorkom veel ruimte naast/om het plateau vanwege het volgende punt.
  • Fretten schatten hoogtes niet altijd goed in en denken met name horizontaal. Is de kooi veilig wanneer een fret uit of van een hangmat / trap valt? Wanneer plataus geen verdieping vormen zijn deze loze ruimtes goed op te vangen met hangmatten?
  • Is de kooi gemakkelijk in te richten met hangmatten? Wanneer hout kun je gebruik maken van schroefoogjes.
  • Staat de kooi, of wanneer een buitenhok het nachthok, niet op de grond i.v.m. tocht?
  • Heeft de kooi horizontale tralies? Dan is de kooi klimbaar voor je fretten en is de kans groot dat ze geregeld bovenop zich staan af te vragen hoe ze nu weer beneden komen. Een fret ziet geen diepte en laat zich met gemak van de kooi vallen als nodig. Je voorkomt dit door onderaan de kooi tot 60cm van de grond plexiglas te plaatsen.
  • Heb je meerdere groepen fretten? Dit levert veel stress op voor de fretten in de kooi. Zorg dan dat de kooi niet toegankelijk is voor neuzen van andere fretten tijdens het loslopen. De kooi moet dan minimaal ongeveer 40 cm hoog van de grond staan en niet via andere meubels te bereiken/beklimmen zijn.
  • Is de kooi eventueel uit te breiden mocht je hier interesse voor hebben (niet alleen de buitenkant maar natuurlijk ook de inrichting, zijn spullen makkelijk opnieuw los te krijgen)?
  • Heeft de kooi verticale of horizontale tralies? De meeste fretten kunnen verticale tralies niet beklimmen. Wat erg handig is, aangezien fretten geen diepte zien en anders zeer vaak niet meer weten hoe ze eraf komen of niet via de kooi op je meubels klimt.

Hou er rekening mee dat fretten geen goedkope en makkelijk te verzorgen dieren zijn en dat ruimte, gemak en de stevigheid van de kooi het geld waard is.

Heb jij een bepaalde kooi op het oog en wil je weten of deze voldoende ruimte biedt voor je (toekomstige) fretten? Stuur mij dan een e-mail met een foto.

Een nieuwe binnenkooi kopen

Tip: Fretten webshop Casper een Zooplus bieden veel kooien goedkoop aan en bezorgen deze vaak gratis thuis.

Voorbeelden van geschikte frettenkooien
Alle afmetingen zijn lengte x breedte x hoogte.

Ferret Nation (uitbreidingen apart aan te schaffen):
91,5 x 63,5 x 61 cm per verdieping


Ferplast Furet XL, Ferplast Furet Tower, Savic Royal Suite 95 Double:
80 x 75 x 85 cm, 80 x 75 x 161 cm, 95 x 67 x 159 cm


Tommy 102 T3, Liberta Explorer, Fretten-, eekhoorntjes- en chinchillakooi Perfect
102 x 53 x 156 cm, 159 x 63 x 93 cm, 79 x 52 x 141 cm


Tweedehands kooi kopen

Je kunt natuurlijk ook beslissen om een mooie tweedehands kooi te kopen, maar daarbij moet je nog altijd op de bovenstaande punten letten. Daarnaast moet je ook even nagaan of de fretten die in de kooi hebben gezeten adv getest zijn (kijk onder medisch voor meer informatie over adv), zodat ze dit virus niet aan jouw fretten overgeven. Met name houten kooien zijn niet te ontsmetten wanneer dit niet het geval is. Wanneer fretten niet adv getest zijn en de kooi geen hout bevat ontsmet de kooi dan altijd met bijv. dettol om virussen en bacteriën tegen te houden.

Zelf een kooi maken of ombouwen

Je kunt zelf ook vrij gemakkelijk een kooi in elkaar zetten met wat hout en gaas, óf bouw bijvoorbeeld van een kast om van marktplaats!

Hou rekening met eventuele ongelukjes zodat deze niet in het hout trekken en zorg voor voldoende lagen verf (uiteraard op waterbasis: veilig voor dieren) of lak de binnenkant met waterdichte jachtlak/botenlak. Je kunt ook (vrolijk gekleurde) plakfolie bij de bouwmarkt halen. Deze zijn heel eenvoudig aan te brengen en vormen een goede afwerking van je kooi. Sommige fretten graven het er weer vanaf op den duur, anderen zijn netter waardoor het jaren mee gaat.

Gebruik nooit kippengaas maar dikkere vierkante maze van nertsengaas of konijnengaas. Kippengaas is niet stevig genoeg voor fretten en zeker als je je fret buiten wilt huisvesten, ben je deze kwijt als deze weet uit te breken.

Wanneer je een binnenkooi maakt vinden je fretten het prettig wanneer zij een donker plekje hebben om zich terug te trekken. Een deurtje dicht houden in plaats van hier gaas te gebruiken wordt zeer gewaardeerd!

Bedenk je ook hier dat fretten van horizontale ruimte houden. De minimale breedte van een kooi moet toch wel 80 cm, 100 cm of 120 cm zijn. Hoe breder hoe beter! Hoe meer volledige etages je intact laat / plaatst in plaats van plateaus hoe beter. Een fret is geen klimmer van het type chinchilla-kooien, maar meer een type opgestapelde konijnenkooien als het om voortbewegen binnen de kooi gaat.

Een nieuwe buitenkooi kopen

Let op met de sloten op een buitenkooi. Veel frettenkooien zijn oorspronkelijk konijnenkooien. Een blokje hout is geen veilige sluiting voor een frettenkooi. Vervang deze door schuifsloten. Vergeet ook geen sloten aan te brengen tegen bijv. buurtkinderen die hokken open zetten voor de lol wanneer je geen poort hebt die op slot kan of wanneer dus buurtbewoners bij jouw frettenhok kunnen komen. Al menig fret van ervaren fretteneigenaar is komen te ontsnappen door dit soort pesterijen.

Let op: fretten zijn gravers. Zet hen niet op gras maar op zand, stenen of gebruik een bodembedekker op stenen (pas op met regen). Wanneer graafbaar (bijv. zand) zorg dan voor een soort onderbak onder de kooi.

Tip: Zooplus biedt veel kooien goedkoop aan en bezorgt deze vaak gratis thuis.

Voorbeelden van geschikte frettenkooien
Alle afmetingen zijn lengte x breedte x hoogte.

Outback Speciaal, Outback Speciaal met extra ren, Outback Luxus met ren
96 x 79 x 120 cm, +80 x +66 x +46,5 cm, 211 x 97,6 x 150 cm


Outback Corner, Outback Extra met twee verdiepingen, Outback Compact met ren
130 x 115 x 95 cm, 125 x 45,5 x 101,5 cm, 104 x 52 x 92 cm


Natura Modern (klein of groot), Natura Modern met hoes, Natura Exclusief
klein 123 x 76 x 96 cm / groot 134 x 83 x 111 cm, 199 cm x 93 cm x 146 cm


Natura Compact 120, Natura Luxus (model 1), Natura Luxus (model 2)
116 x 63 x 97 cm, 151 x 80 x 107 cm, 194 x 80 x 152 cm


Reservekooien

Wanneer benodigd

Een reservekooi is áltijd makkelijk om op voorraad te hebben voor noodgevallen als je fretten hebt:

  • Zo kan het voorkomen dat je tijdens de puberteit je pups apart moet zetten. Met name wanneer er een ram tussen zit kan het zijn dat deze nog ver voor hij gecastreert kan worden (vanaf 6 maanden, maar 8/9 maanden / begin december is beter, echter halen veel rammen dit niet vandaar minimaal 6 maanden) al erg dominant gedrag vertoond. Wanneer je je kooi niet in tweeën kunt splitsen zorg dan dat je een reservekooi op voorraad hebt of kunt lenen van iemand.
  • Voor medische zaken is een reservekooi onmisbaar als ziekeboeg. Vaak moet je de ontlasting of eetgedrag bij kunnen houden en wanneer je fret in een groep leeft krijg je dit niet voor elkaar. Soms is een fret ook zo ziek dat hij/zij gewoon de rust van het even apart zitten nodig heeft.
  • Moeten je fretten tijdens vakantie tijdelijk op het vakantieadres of bij een pensionadres bivakeren? Dan is een reservekooi ideaal voor tijdelijk pension bij een ander omdat deze goed mee te nemen zijn. Soms zijn ze zelfs inklapbaar.
  • Ga je vaak op reis met je fretten in een auto? Dan is een reservekooi ook gemakkelijk om in de auto te zetten. Deze biedt een stuk meer ruimte dan een carrier.
  • Huisvest je je fretten op een plaats die in in de zomer gevaarlijk kan zijn op hete dagen? Dan is een reservekooi de ideale oplossing om je fretten voor die paar dagen of weken binnen koeler weg te zetten.
  • Reservekooien zijn ook de ideale kooi als nestkooi voor een drachtig en zogend moertje. Zie voortplanting voor meer informatie. Let op: je moet ervaren zijn om met fretten te fokken!

Waar let je op

Onder een reservekooi verstaan we vaak een konijnenkooi voor binnen. Een reservekooi voor een fret dient minimaal één meter lang te zijn. Wanneer je wat meer ruimte wenst of meer dan 1 fret voor langer dan een week wilt huisvesten haal dan een kooi die 120 of 150 cm lang is. Natuurlijk is het altijd mooi meegenomen als je budget toereikend genoeg is om een extra kooi aan te schaffen! Grote kooien kunnen soms maar € 10 schelen met een reservekooi en voor die paar weekjes kan het ideaal zijn, afhankelijk van het doel. Denk goed na waar je de kooi voor wilt gebruiken, hoeveel fretten erin moeten en voor hoelang zij erin moeten kunnen..

Zorg er altijd voor dat je reservekooi van de grond staat i.v.m. tocht als het niet om een reiskooi in de auto gaat. Wanneer je kooi ook nog eens in de losloopruimte staat van de andere fretten is het ook belangrijk dat er geen neusjes naar binnen kunnen kijken en je fret zich voldoende veilig kan voelen in zijn/haar reservekooi/territorium.

Tweedehands reservekooi kopen of lenen

Een reservekooi is vaak maar voor een paar weken, dus ook tweedehands zijn deze ideaal aan te schaffen of te lenen van anderen! Let wel op dat je de kooi goed ontsmet met bijv. dettol alvorens je je eigen fretten hierin zet om virussen en bacteriën tegen te houden.

Een nieuwe reservekooi kopen

Sluitingen van konijnenkooien zijn vaak zwak. Het kan dus nodig zijn om extra sloten in huis te hebben voor het geval je fretten zelf het deurtje open kunnen krijgen. Heb je deze niet in huis en blijkt toch dat je fret kan uitbreken? Gebruik dan bijv. een zakkensluiter tot de winkels open gaan om je huis tegen beschermen tegen je monstertjes ;-).

Nieuwe reservekooien zijn vaak ingericht voor een konijn. De prijzen zijn ook naar de spullen die erbij zitten af en toe dus let hierop. Sommige delen zijn niet handig voor fretten en dus onnodig om erbij te kopen. Bij de meeste reservekooien zijn losse Ferplast plateaus en trapjes ideaal om de kooi in te richten. Twee plateaus en een trapje kosten ruim € 15 dus tel dit bij je prijs van de kooi op.

Tip: Zooplus biedt veel kooien goedkoop aan en bezorgt deze vaak gratis thuis.

Voorbeelden van geschikte reservekooien
Alle afmetingen zijn lengte x breedte x hoogte.

R5A 120, Marchioro Robin 120, Ferplast Rabbit 120
122 x 62 x 91 cm, 118 x 58 x 51 cm, 118 x 58,5 x 46,5 cm


Ferplast Casita 120, Ferplast Casita 100, Ferplast Rabbit 100 deLuxe
119 x 58 x 61 cm, 96 x 57 x 56 cm, 101 x 53 x 33 cm


Ferplast Rabbit 100, Ferplast Rabbit 100 Basic, Ferplast Rabbit 140
97 x 60 x 45,5 cm, 97 x 57 x 46 cm, 140 x 71 x 48 cm


Kleindierkooi Piggy Basic
100 x 54 x 44 cm

Copyright © Fretteninformatie.nl