Logo

Over mij en mijn frettenervaring

Mijn naam is Mette van Eck, nickname Lelibel, woonachtig in Hengelo. Als facilitair manager werk ik met veel plezier bij B-Lex IT B.V. in Enschede, die deze website grotendeels sponsort.

Mijn leven lang word ik al gedreven door mijn liefde voor dieren, van psychologie tot biologie. Toch was mijn grootste voorliefde altijd voor katten. Echter liep ik er zodra ik uit huis ging tegenaan dat die niet zo handig zijn om te houden op een studentenkamer van 12 m2. Zonder dieren leven heb ik toen exact 4 maanden volgehouden, al nadenkende over wat ik anders dan en cavia of konijn kon houden in een dergelijke ruimte... Tot ik uitkwam bij de ideale oplossing: een fret. En na een tijd lang inlezen en uiteindelijk ook meelopen bij fokkers, vond ik dat er niet alleen op informatiegebied genoeg te verbeteren was, maar ook in de frettenfok en ben ik "Frettery Lelibel" gestart.

In 2010 heb ik met een medefokster Vereniging Frettenfokkers Nederland opgezet. In 2012 volgde de KvK inschrijving en vanaf 2014 leidde ik VFN een jaar mijn eentje zodat er vanaf 2015 een volledig bestuur en commissies gemaakt konden worden zoals vandaag de dag.

Informeren van eigenaren en het verbeteren van de levenskwaliteit van fretten is voor mij het hoogste doel van het houden van fretten.

Totstandkoming fretteninformatie.nl

Toen ik begon met het houden van fretten bestond het internet nog niet enorm lang, en waren de informatiepagina's over fretten vooral van het type roze pagina's die schreeuwden "Bijten fretten? Neeee fretten bijten nooit!" en "Stinken fretten? Welnee, fretten zijn de leukste dieren die er bestaan!".
Niet bepaald realistisch, onvolledig en soms ook verouderd. Zelfs na een week lang inlezen en met weinig ervaring kon ik al een volledigere realistischere website opzetten dan dat.

Vele beginnende frettenliefhebbers zullen nog steeds verouderde websites tegenkomen en daardoor ervaren dat informatie op websites elkaar kan tegenspreken. Deze informatie krijg ik jaarlijks als feedback door de mensen die mijn frettery bezoeken, waardoor ik aardig weet wat voor vragen er nog spelen of onduidelijk is op websites in de frettenwereld. Daarnaast lees ik al jaren mee op verscheidene frettenfora, ken ik vele fokkers en opvangen, lees ik mee op Facebookgroepen, bezoek ik zodra ze er zijn frettendagen of symposia en bezoek ik ook de Frettenkliniek meermalen per jaar om up-to-date te blijven.

Tot op de dag van vandaag is goede en volledige informatie verstrekken, zonder vastgeroest te raken in aangeleerde idee├źn, mijn grootste drijfveer. Daarnaast is het ideaal om nieuwe fretteneigenaren door te kunnen sturen naar de website bij bepaalde vragen, en het zelfs te gebruiken als mijn eigen fretten wiki, omdat een mens simpelweg niet alles kan onthouden. De site fungeert dan ook zeker als mijn eigen back-up, zodat ik altijd informatie terug kan vinden die ik belangrijk vind om snel op een rijtje te hebben als het nodig is.

Copyright © Fretteninformatie.nl